Vége a kánikulának! Érkezik a zivatar! Kiadták a riasztást: Jégeső, zivatar, viharos szél éri el az országot! ITT jár most:

Kiadták a riasztást: ezeken a területeken pár órán belül villámlással, és akár jégesővel csaphat le a zivatarAz ország nagy részén tombol a kánikula, elsőfokú, csütörtök délután elsőfokú, sárga riasztást adott ki a HungaroMET a közeledő zivatarok miatt.

Az ország északkeleti részében jégesővel, villámlással és erős széllel csaphat le a vihar pár órán belül. Térképen mutatjuk, hogy pontosan mely területeken várható az eső.

A katasztrófavédelem csütörtök délután fél 4-kor osztotta meg, hogy a HungaroMet előrejelzése szerint pár órán belül több helyre is lecsaphat a zivatar. A közelgő veszély miatt jelenleg elsőfokú, citromsárga riasztást adtak ki. Azt írják, hogy az érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat.

Pár órán belül lecsaphat az ország északkeleti részére a zivatar: jégeső is jöhet. A HungaroMet oldala szerint a mai napon figyelmeztetés is érvényben van zivatarveszély miatt. Az előrejelzés szerint csütörtökön napközben főként az északkeleti, keleti megyékben, illetve a nyugati és délkeleti határszélen lehetnek kedvezőek a feltételek zivatarok képződéséhez.

Csütörtökön az ország északnyugati és keleti részén lehet esetlegesen zivatarra számítani. Holnap is eshet: Pénteken várhatóan az északkeleti, esetleg nyugati, északnyugati, határhoz közel eső területeken fordulhatnak elő ismételten zivatarok.

A cellákat mindkét nap intenzív csapadék (15-25 mm, lokálisan ennél több sem kizárt), viharos széllökés (~60-80 km/h, légzuhatagban ennél nagyobb is) és jégeső (jellemzően < 2 cm) kísérheti. Forrás