Szégyeljétek magatokat! Így néz ki egy kórházi ebéd a szülészeten! Egy anyuka teljesen kiakadt! Részletek a cikkben:

Egy Romániai kórházakban zajló élelmiszerbotrány ismét a köztudatba került, miután egy újdonsült édesanya a közösségi oldalakon osztott meg képeket a kórházi kezelés során kapott ételről. A szükséges tápanyagot nem biztosító ételadagok, valamint a gyümölcsök és zöldségek szinte teljes hiánya váltotta ki az internetezők lázadását.

A panaszt a nő férje tette közzé, aki egy nagyon kritikus üzenetet is fűzött az orvosi részleghez, ahol kórházba került: “Ezt adjátok a kórházban enni annak az anyának, akinek újszülöttet kell etetnie??? Túl sok gyerek és idősebb ember van a barátlistámon, hogy iszonyatosan káromkodnék!!! Szégyelld magad!!!!!”.

Azokról a tányérokról készült képeken, amelyeket a nő kapott négy kórházi nap alatt, nem kielégítő adagokat és korlátozott mennyiségű ételt mutattak be. Az egyik asztalon csak három szelet szalámi, egy rúd vaj és egy csomag lekvár volt. Ráadásul a gyümölcsök és zöldségek nem találhatók az étlapon.

A nő helyzete számos reakciót váltott ki a románok körében, akik hasonló tapasztalatokat szereztek az ország kórházaiban. Sokan arról számoltak be, hogy a kórházakban tapasztaltak kellemetlen étkezési élményeket, és néhányan azt mondták, hogy egy egész napig nem éltek.

Ezzel a helyzettel ellentétben egy Németországban szült román nő történetét mutatták be. Alexandra, az újdonsült édesanya változatos és tápláló menüt írt le a német szülészetben. A reggeli vajas kenyérből, sajtkrémből, sajtból, két szelet szalámiból, joghurtból, vaníliás pudingból és gyümölcsléből állt, ebédre pedig választhatott normál, vegán vagy könnyű menük közül. A nő azt is értékelte, hogy egészségesen, párolva vagy főzve készül az étel, nincs rántott étel.

Alexandra története a Romániából újdonsült édesanya által kapott étlap képeivel együtt visszahozza a beszélgetésbe a romániai kórházak állapotát és a betegeknek kínált ételek rossz minőségét.