Már csak ez hiányzott! Pokoli a helyzet! Érkezik a következő HŐHULLÁM, DURVA ami UTÁNA jön!

Még ha sikerül is átvészelni a rendkívüli hőséget, ne légy túlzottan megnyugodva. Olyan időjárási fordulat közeledik, amely teljesen felboríthatja az eddigi helyzetet. Az intenzív meleg még körülbelül egy hétig velünk marad, de ezt követően olyan változások várhatóak, amelyek új kihívásokat hoznak mindennapjainkba. Nézzük, mire számíthatunk a szélsőséges hőhullámot követően.

Az AccuWeather előrejelzése szerint egészen szeptember 7-ig (szombatig) a nappali hőmérsékletek 30 fok felett, míg az éjszakai hőmérsékletek 20 fok körül alakulnak. Ezt követően azonban egyre gyakoribbá válnak a záporok és zivatarok, amelyek a hőmérséklet csökkenésével együtt párásabbá teszik a levegőt, így növelve a hőérzetet. Erős szél is érkezik, ami durva viharokat hozhat magával. Jó hír viszont, hogy ezek az esők fokozatosan felfrissítik a levegőt, és a növények is fellélegezhetnek a szeptember második hetében várható csapadéktól.

Szeptember 10-től (keddtől) a nappali hőmérséklet körülbelül 25 fokra, míg az éjszakai hőmérséklet 15 fok környékére süllyed. Az esővel együtt ez arra utal, hogy a hőmérséklet fokozatosan csökken, és egy kellemes késő nyári, kora őszi időjárásra lehet számítani. Ez idő tájt már te is kipihenheted magad, és végre átszellőztetheted a lakást. Remélhetőleg végleg véget érnek a hőhullámok.

Szeptember 20-tól (péntektől) már napközben is csak 20 fok, éjszaka pedig 10-12 fok várható, ami azt jelzi, hogy nemcsak a kánikulának lesz vége, hanem az ősz is megérkezik.

Október elejére pedig egyre hidegebbé válnak az éjszakák. Míg nappal a hőmérséklet 20 fok körül alakul, addig éjjel 10 fok környékére hűl a levegő. Érdemes tehát egy mély lélegzetet venni és kiélvezni az idei nyár utolsó olyan hétvégéjét, amikor még igazi kánikulában lehet részünk, mert utána talán még hiányozni fog a mostani időjárás.

Forrás