Hosszú betegség után ma délutánt meghalt Balázs

Uncategorized Admin Saturday 27th July 2024

Hosszú betegség után hétfőn meghalt Szentkirályi Balázs újságíró, a G7 gazdasági lap alapítója, vezérigazgatója, korábbi indexes kollégánk.

„Jobb hellyé akarta tenni az országot, meg kicsit a világot is, és a G7-tel is ez volt a célja”

– írja a G7 Szentkirályi Balázsról közölt visszaemlékezésében. Mint írják, számára a 2017-ben alapított G7 nem munkahely volt, hanem a harmadik gyermeke, aminek a nevelésébe mindent beleadott. „Nélküle nem is lenne G7, hiszen Kasnyik Márton főszerkesztővel együtt alapítója volt, és betegsége kiderüléséig vezérigazgatójaként dolgozott. Sajnos ennek már több mint két éve.”

Szentkirályi Balázs betegsége miatt idén márciusban hosszabb szabadságra ment és távozott a lap vezérigazgatói székéből, írta akkor a Media1. Helyét Neizer Anita újságíró vette át, a G7 társtulajdonosaként azonban közel maradt a szerkesztőséghez.

Kolozsi Ádám a szerkesztőség visszaemlékezésében ezt írja Balázsról:

„Amikor alig másfél hónapja utoljára beszéltünk, ugyanúgy hittél a gyógyulásban, a kezelésekben is persze, de legalább annyira a csodában. Ellentmondás nélkül hittél a hit erejében, amióta megkaptad az első, nyomorult diagnózist. Arról volt szó, felugrom nemsokára, és folytatjuk ott, ahol abbahagytuk, ahol a betegség csak egy külső körülmény, amit nem titkolni kell, hanem kifacsarni belőle mindent, amit lehet, és amin tudatosan dolgoztál: teljesebb, tudatosabb és jobb embernek lenni. Magánéletben és közügyekben is: Balázs élete legvégéig társadalmi víziókról és víziókban gondolkodott.”

Szentkirályi Balázs nemzetközi kommunikáció-irodalom szakos diplomáját a Szegedi Tudományegyetemen szerezte meg. Újságírói pályafutását a 2000-es évek első felében a Magyar Televízióban és a Klubrádióban kezdte, később az Index gazdasági rovatvezetője volt. 2010-ben Junior Prima díjat, 2013-ban az év gazdasági újságírójának járó Tarnói Gizella-emlékdíjat nyert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *