KARÁCSONYKOR LETT VOLNA 18 ÉVES! Dávid hunyt ma el, amikor…

Uncategorized Admin Sunday 14th July 2024

Karácsony napján lett volna 18 éves az a diák, aki életét vesztette a székelyudvarhelyi iskolaomlás következtében. Dávid életéért a mentősök legalább egy órán keresztül küzdöttek, de a sérülései túl súlyosnak bizonyultak.

Mint arról a Ripost beszámolt, hétfő délután beomlott a Tamási Áron Gimnázium diákotthonának egyik főfala. A törmelékek több diákot is maguk alá temettek. Egy lányt életveszélyes állapotban kórházba szállítottak. Bár az iskolához közeli forrásokból elterjedt a hír, hogy elhunyt, kiderült, hogy ez nem igaz, de a tanuló állapota e sorok írásakor valóban válságos volt.


Dávid a húga és az édesanyja társaságában.

A 17 éves Dávid éppen a szobájában pihent, amikor a fal beomlott. Azt talán már sosem tudjuk meg, hogy észlelte-e, mi történt, de az bizonyos, hogy a nyelő- és a légcsöve is tele került porral és törmelékkel. A sürgősségi osztály ápolójaként dolgozó édesanyja a helyszínre sietett, és végignézte, ahogy a mentősök a gyermeke életéért egy órán át küzdenek. A diákkal még elindultak a kórházba, de Dávid a műtőbe már nem érkezett meg,

Éva, a fiú édesanyja a Ripostnak megtörten beszélt gyermekéről.

Karácsonykor, december 25-én ünnepeltük volna a 18. születésnapját. Nagyon várta, boldogan készült a felnőtt életre. Júniusban érettségizett volna, és angol nyelvből is megcélozta a felsőfokú nyelvvizsgát

t – mondta az anya.

Rengeteg tűzoltó dolgozott a helyszínen. Fotó: Román Katasztrófavédelem
Dávid nem szeretett kimaradozni, komolyan vette az iskolát, ahol kiválóan teljesített.

A fiúnak egy nővére van. Kincső képtelen felfogni az öccse elvesztését.

Dávidot sokan kedvelték. A Farkaslakán élő családja rengeteg részvétnyilvánító üzenetet kap. Kifejezte együttérzését többek között Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke, illetve a román államfő, Klaus Werner Iohannis is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *