đŸ–€ MegrendĂ­tƑ halĂĄlhĂ­rre Ă©bredt ma reggelre MagyarorszĂĄg! Hatalmas a gyĂĄsz: Sajnos tĂ©nyleg Ɛ ment el.. đŸ•ŠïžđŸ˜ą

SzomorĂș hĂ­rt osztott meg a Bors a Maszol informĂĄciĂłira hivatkozva: kiderĂŒlt, hogy 84 Ă©ves korĂĄban elhunyt Dobos Imre szĂ­nmƱvĂ©sz, akit a legtöbben Cibi bĂĄcsikĂ©nt ismertek.

MarosvĂĄsĂĄrhelyi szĂŒletĂ©sƱ mƱvĂ©szĂŒnk 1966-ban diplomĂĄzott a Szentgyörgyi IstvĂĄn SzĂ­nmƱvĂ©szeti IntĂ©zet szĂ­nĂ©sz szakĂĄn. 1988 Ăłta volt a Szigligeti TĂĄrsulat tagja, azt megelƑzƑen a sepsiszentgyörgyi szĂ­nhĂĄzban jĂĄtszott.

Több mint hĂĄrom Ă©vtizedet felölelƑ nagyvĂĄradi pĂĄlyafutĂĄsa sorĂĄn sok egyĂ©b közt volt Sörmester Vaclav Havel AudienciĂĄjĂĄban, Burgio Antoni HĂĄy Gyula MohĂĄcsĂĄban, Dr. Szekeres MĂĄrai SĂĄndor A kaland cĂ­mƱ mƱvĂ©ben, Bönge SzabĂł Magda Az a szĂ©p fĂ©nyes nap cĂ­mƱ drĂĄmĂĄjĂĄban, Kiss Ödön MolnĂĄr Ferenc A cukrĂĄsznĂ©jĂĄban Ă©s Nicollo Matei Vișniec BohĂłc kerestetik cĂ­mƱ mƱvĂ©ben.

AlakĂ­tĂĄsait többször ismertĂ©k el a Szigligeti TĂĄrsulat NĂ­vĂłdĂ­jĂĄval, emellett az EMKE KovĂĄcs György-dĂ­jĂĄval, a NagyvĂĄradi PolgĂĄrmesteri Hivatal KivĂĄlĂłsĂĄgi dĂ­jĂĄval, Magyar KultĂșrĂĄĂ©rt ÉletmƱdĂ­jjal Ă©s Varga Vilmos-dĂ­jjal is kitĂŒntettĂ©k. 2020-ban ĂĄtvehette a Szigligeti SzĂ­nhĂĄz ÉletmƱdĂ­jĂĄt. A vĂĄradi közönsĂ©g 2022-ben, Az öreg hölgy lĂĄtogatĂĄsĂĄban lĂĄthatta utoljĂĄra.

Mindenki Cibi bĂĄcsija szĂ­nhĂĄzunk pĂłtolhatatlan, oszlopos tagja volt, akinek idƑskorban is lankadatlan fiatalos energiĂĄja, lelkesedĂ©se Ă©s szakmai odaadĂĄsa mindannyiunk szĂĄmĂĄra inspirĂĄciĂłkĂ©nt szolgĂĄlt. EmlĂ©kĂ©t örökre megƑrizzĂŒk! – Ă­rta bĂșcsĂșzĂłul a Szigligeti SzĂ­nhĂĄz NagyvĂĄrad.